Çocuğunuzla Kaliteli Zaman Geçirmeniz Onun İçin En Değerlisi



Çocuklar ve aileleriyle yapılan bir çalışmada, aileler en çok istedikleri şeyler konusunda bir sürü farklı şey sıralarken, çocukların hepsinin ortak isteğinin aileleriyle vakit geçirmek olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Pakolino ailesi olarak, yalnızca çocuklarınızın oynayabileceği oyunlar tasarlamak yerine, sizlerle birlikte yapabilecekleri aktiviteler hazırlamayı seçiyoruz. Bu aktivitelerde çocuğunuza yalnızca bir oyuncak hediye etmiş olmuyor aynı zamanda birlikte geçireceğiniz zamanı da hediye etmiş oluyorsunuz. Ve tüm çocuklar için aileleriyle geçirdikleri zaman her türlü oyun ve oyuncaktan çok daha kıymetlidir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, çocukların aileleriyle düzenli olarak kaliteli vakit geçiriyor olması, tüm gelişim alanlarını çok büyük ölçüde destekliyor.

Bir çok aile günlük hayat koşturmacasında çocuğuyla yeterince ilgilenemediğini düşünüyor. Unutmayın ki, çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmekten kastımız her seferinde onunla saatlerce oyun oynamak değildir. Önemli olan vakit geçirirken hem çocuğunuzun hem de sizin keyif alabileceğiniz bir şey yapmanız. Çünkü çocukların algıları çok kuvvetlidir ve bunu hissedeceklerdir. Bu yüzden çocuğunuzla vakit geçirirken gündelik sorunları, işinizle ilgili konuları bir kenara bırakıp tamamen ona odaklanmanız çok önemli. Çocuğunuzun sizinle vakit geçirirken duygusal açıdan tam anlamıyla tatmin olabilmesi ancak bu şekilde mümkündür.

Bir diğer önemli unsur sürekliliktir. Süresi ne kadar olursa olsun, çocuğunuzla düzenli olarak kaliteli vakit geçiriyor olmanız önemlidir. Bu tarz vakitleri çocuğunuzla aranızda bir ritüel haline getirmenizi öneririm. Çünkü rutin olarak yapılan şeyler, çocukları güvende hissettirir. Bu da özgüven gelişiminin temelini oluşturur. Bu yüzden Pakolino kutularımızı da aylık olarak tasarladık. Tavsiyemiz içindeki aktiviteleri mümkünse her hafta aynı gün ve aynı saatlerde yapıyor olmanız. Böylece çocuğunuzla hem kaliteli vakit geçirmiş hem de bahsettiğim gibi bir ritüel oluşturmuş olursunuz. Hepinize çocuklarınızla geçireceğiniz mutlu bir yıl dilerim. ? 


kaynak:https://www.pakolino.com/cocugunuzla-kaliteli-zaman-gecirmeniz-onun-icin-en-degerlisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklara Telefon Numaralarını Öğretmek için Etkinlikler

Çocuklarda İnce Motor Beceri Gelişimi: Makas Kullanımı ve Makas Etkinlikleri

SPOR YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI