Çocukların Zihinsel Gelişimi



Aktivitelerle Büyüyen Çocuklar 

Küçük çocukların son derece meraklı bir yapısı vardır. Yeni karşılaştıkları oyuncaklardan her nesneye kadar her şeyi keşfederek öğrenirler. 3-7 yaş aralığındaki çocuklar, 7 gelişim alanlarını geliştirecek aktivitelerle yaratıcılıklarını fark eder. Tamamen hazır olan oyuncaklar ona bir şey katmaz. Fakat çocuğun zihinsel gelişimine katkı sağlayan aktiviteler ona birçok şey kazandırır. 

Çocuklar kendilerini yeteri kadar ifade edemezler. Ailelerin bunu bilerek çocuğa yaklaşması gerekir. Bunun için çocuğu tanımaları, sevdiği ve eğlendiği şeyleri bilmelidirler. Eğer aile ve çocuk arasında bir iletişim köprüsü oluşursa birbirini anlama durumu da kolay hal alır. Daha çok küçük yaşlardan itibaren birlikte yapılan faaliyetler çocuğa her bakımdan kazanç sağlar. Çünkü çocuk hem zihinsel gelişim konusunda sağlam bir adım atar. 7 gelişim alanı birden desteklenerek yaratıcı bir özellik kazanır. Hem de ailesiyle eğlenceli vakitler geçirir. Böylece geleceğe güzel anılar taşır. Çünkü çocuk büyüyüp geçmişe baktığı zaman hangi oyuncaklarla oynadığından çok ailesiyle nasıl bir zaman geçirdiğini hatırlar.

Eğlenceli Aktiviteler Kıymetli Anılar 

En önemli eğitim alanı olan evlerimiz çocuklarımızı yetiştirdiğimiz yuvalarımızdır. Çocuğun beyninin nasıl çalıştığını anlayan aile onun gerçek güçlerinin de farkına varacaktır. Nitekim keşfederek yaratıcılık kazanan çocuk da aynı özelliği gösterecektir. Bu nedenle çocuğunun ilgi alanları ve sevdiği şeyleri bilen aileler onu güzel yarınlara hazırlayacaktır. 3 yaşından itibaren egzersizlerle beyin gelişimine katkı sağlayan çocuk hayata önde başlar. Öğrendiği tüm bilgiler her ay pekiştirmesi de kalıcılığını arttırır. 

Pakolino hazırladığı aktivite kutularıyla ebeveynler ve çocukları arasında önemli bir köprü oluşturur. Çünkü bu aktiviteler sayesinde çocuk zihinsel gelişimini sağlar. Ebeveynler de ona destek olarak yol gösterici görev üstlenir. 3 8 yaş aktivite kutuları çocuğun daha küçük yaştan 7 gelişim alanını geliştirmesini sağlar. Pakolino aktivite kutuları pedagog onaylı olarak ebeveynlere güven verir. 

Pakolino aktivite kutuları her ay yenilenir. Çünkü çocukların gelişim alanı yapılan tekrarlar sayesinde pekişir. Bu eğitici kutular aile ve çocuğun vakit geçirmesini sağlayarak geleceğe değerli anılar taşır. Aktivite kutusunun içerisinde aktivite için gerekli tüm malzemeler ve kutuyla birlikte her ay yenilenen bir tema dergisi bulunur. 

Her aile çocuğunu sever ve değer verir. Onun geleceğe güçlü ve akıllı bir şekilde hazırlanmasını ister. Aktivitelerle büyüyen bir çocuk da öz güven sahibi bir birey olarak toplumda yerini alır. Bu aktiviteler aileyle birlikte yapılıyorsa geleceğe kıymetli anılar bırakılır.

kaynak:https://www.pakolino.com/cocuklarin-zihinsel-gelisimi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklara Telefon Numaralarını Öğretmek için Etkinlikler

Çocuklarda İnce Motor Beceri Gelişimi: Makas Kullanımı ve Makas Etkinlikleri

SPOR YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI