Çocuğunuza Her Gün Söyleyebileceğiniz 8 İfade







Çocuğunuza Her Gün Söyleyebileceğiniz 8 İfade


Çocuğunuzun gelişimine
 olumlu katkıda bulunmak için her gün aşağıdaki 8 ifadeyi kullanabilirsiniz.
Yapabilirsin. Okulda ve evde çocuğunuzun yapabildiği etkinlikler olabileceği gibi becerilerini aşan etkinlikler de olabiliri. Burada ebeveynin görevi çocuğunu yüreklendirmek ve yapabileceğine dair onu desteklemektir. Bu ifade ile bunu başarabilirsiniz.
Vazgeçme, bir daha dene. Çocuğunuza karşılaştığı sorunlarda yılmamayı, tekrar tekrar deneme cesareti vermek için ‘’Biraz daha denemen lazım belki bir sonrakinde başarırsın.’’ ifadeyi kullanabilirsiniz.
Sana inanıyorum/güveniyorum. Bazen çocuklar anlayamadıkları ve ya beceremedikleri bir olay karşısında yenilgi hissederler, öz güvenlerini ve potansiyellerini hatırlatmak  için bu ifadeyi kullanabilirsiniz.
Tekrar yaparak/hata yaparak öğreniriz. Zorluklarla karşılaştığımızda veya istediğimiz sonucu elde edemediğimizde vazgeçmeyip strateji değiştirip, tekrar denemeyi vurgulayan bir ifadedir. Sorunu çözmek için birkaç doğru soru ile de çocuğunuza yol gösterebilirsiniz. Çocuğunuzun problem çözme becerisini geliştirmek için bu yazıda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Her zaman yapabileceğinin en iyisini yap. Böylelikle çocuğunuzun öz değerini fark etmesini sağlarsınız. Her konuda kimse başarılı değildir ama önemli olan elimizden geleni yapmaktır. Başkaları ile rekabet içinde olmaktansa kendi içindeki hedeflerin önemini bu ifade ile vurgulayabilirsiniz.
Başkalarına sana davranılmasını istediğin gibi davran. Doğruluk payı olan bu ifade ile çocuğunuza empatiyi ve sevgiyi vurgulamış olursunuz. Çocuğunuz erken yaşlardan merhametli ve iyi kalpli olmayı öğrenmelidir. Yardımsever ve iyi kalpli çocuklar yetiştirmek üzerine olan yazımıza da göz atın.
Bana ne zaman ihtiyacın olursa buradayım. Çocuğunuza önce kendine güven, sana inanıyorum diyerek ve birkaç yönlendirici soru sorarak önce sorunu kendisinin halletmesine fırsat verin. Ama ihtiyacı olduğunda güvenli desteği sizde bulacağını ifade edin. Böylelikle her gün tekrarlanan deneyimler ile çocuğunuzun sevgi dolu,  mutlu, mutluluk veren ve kendi hayallerinin peşinde koşabilen bir genç olmasına destek  olmuş olursunuz
Kaynak: Renata Finholdt/Ayşe Başak Erk- http://cocuklaringelisimi.com/2016/08/18/cocuk-8-ifade/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklara Telefon Numaralarını Öğretmek için Etkinlikler

Çocuklarda İnce Motor Beceri Gelişimi: Makas Kullanımı ve Makas Etkinlikleri

SPOR YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI