Çocuğunuzun Uyku Saatini Kolaylaştırmak İçin 8 Öneri


Çocuğunuzun Uyku Saatini Kolaylaştırmak İçin 8 Öneri

Çocuğunuzu her gün ama her gün aynı saate yatırmaya özen gösterin. Böylece çocuğunuzun biyolojik saati uyku saatine göre ayarlanır.
Akşam yemeği ve uyku saati arasında 45-60 dakika olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun karnı ne uyuyamayacak kadar dolu ne de uykusunu bölecek kadar aç olmuş olur.
Yatma saatinden 15 dakika önce çocuğunuza yatma saatinin geldiğinin hatırlatması yapın. Çocuğunuzun uykusu gelmeye başladı ise huysuzlanmaya başlayabilir bu nedenle ani bir şekilde uykuya götürmeniz daha yumuşak bir geçiş olacaktır.
Kısa ve kolay takip edilebilir bir uyku rutini oluşturun. .Çok uzun olmaması çocuğunuzla her gün yapmak yorucu olmasın veya farklı bir kişi uyuttuğunda da uygulayabilsin. Uyku rutini çok uzun olduğunda çocuğunuz bir evresinde uykusu kaçabilir. Örneğin: 5 dakika kısa bir masal/sohbet, uykuya eşlik edecek bir müzik, öpücük ve iyi geceler dileğinden sonra odadan çıkın.
Fiziksel çevrede olanlara dikkat edin. Odanın ısısı ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır, tensel olarak hassas çocuklar için yatakta çok oyuncağın olmaması, karanlıktan korkan çocuklar için bir gece lambası,
Yatma saatinden önce çocuğunuzla hareketli etkinliklerden uyarıcılardan kaçının. Hareketli çizgi filmler, evde koşuşturmalı oyunlar, uyku öncesi hikaye kitabının çok heyecanlı olması yanlış etki yaratabilir.
Çocuğunuzu yatırdıktan sonra odasından çıkışınızın basit ve tutarlı olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun ciddi bir kaygı ve korkusu yok ise uyku rutininden sonra odada fazlaca vakit geçirmeyin.
Uyku ve çocuk üzerine hazırladığımız diğer yazılara buradan göz atabilirsiniz:
kaynak:http://cocuklaringelisimi.com/2016/11/16/cocugunuzun-uyku-saatini-kolaylastirmak-icin-8-oneri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklara Telefon Numaralarını Öğretmek için Etkinlikler

Çocuklarda İnce Motor Beceri Gelişimi: Makas Kullanımı ve Makas Etkinlikleri

SPOR YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI